Speciaalbieren Herfst

7 Heerlijke Speciaalbieren om te Drinken in de Herfst

De herfst staat voor de deur. Bladeren vallen van de bomen en het wordt al ietsje sneller donker. Niet getreurd, op café, restaurant of thuis kan je nu gezellig knus genieten van een aantal heerlijke speciaalbieren. Om je een idee te geven selecteerden wij een aantal heerlijke bieren die perfect zijn voor de herfst.

 1. Wild Jo

  Speciaalbier Wild Jo

  Dit bier staat voor pure rock ‘n’ roll in een fles. Wild Jo is niet te temmen. Integendeel. De wilde Brett-gist geeft ‘m zijn A-typische, intrigerende karakter. Het bier evolueert op fles en wordt wilder met de tijd.

 2. Seef

  speciaalbier Seef

  Zoetig, weinig zuur en weinig hoppig maar wel kruidig, dat is Seef bier. Seefbier heeft zijn naam te danken aan de historische wijk in Antwerpen de Seefhoek. Door de opkomst van de industriële brouwerijen en als gevolg van de eerste wereldoorlog verdween Seefbier. Sinds 2012 wordt het weer gebrouwen.

 3. Sint Bernardus Abt.12

  Speciaalbier St. Bernardus

  Iets vroeger donker? Klopt! We drinken dit donkere biertje al iets vroeger op het jaar. Dit donkere bier met een volle, ivoorkleurige schuimkraag laat zich vlot drinken door zijn zachte volmondige smaak. De St.Bernardus Abt 12 heeft een zeer fruitig aroma, zit boordevol complexe smaken en blinkt uit door zijn lange bitterzoete afdronk. Wordt aanzien als een van de beste bieren ter wereld.

 4. Affligem Blond

  Het blonde bier van de Belgische brouwerij Affligem, heeft een fijne en licht moutige smaak. Het bier heeft een helder goudblonde kleur. De neus wordt verleid door de geur van bloemen en gedroogde vruchten.

 5. Leffe Blond

  Deze klassieker mocht natuurlijk niet ontbreken. Leffe Blond is een authentiek blond abdijbier waar een vleugje bitterheid doorschemert, lekker op elk moment van de dag. Een bier met smaak en een vleugje pit.

 6. Duvel

  Speciaalbier Duvel

  Ohja we hadden het over klassiekers. Wel dan kunnen we de Duvel u niet onthouden. Duvel is een natuurlijk bier met een subtiele bitterheid, een verfijnd aroma en een uitgesproken hopkarakter. Het unieke brouwproces, dat zo’n 90 dagen duurt, garandeert een pure stijl en een aangename alcoholzoete smaak. Droom nog even weg denkende aan de zoete herinneringen van deze zomer met dit heerlijk ‘duveltje’.

 7. Vedett White

  Vedett White is net zoals Duvel gebrouwen in de Belgische brouwerij Moortgat. Hij heeft een licht gele en heldere kleur. De smaak is fris en zoet-moutig. Verder heeft de Vedett een aangenaam zacht bittere afdronk met toetsen van honing & koriander.

Reden genoeg om eens lekker te genieten van deze heerlijke bieren in de knusse herfst. Welk van deze bieren kan jij wel smaken? Laat het ons weten in de reacties!